lauantaina, tammikuuta 31, 2009

Pakkaspäivän lämmikkeitä

Kiitokset kaikille kanssani kauppoja tehneille! Nyt on taasen lankalatikoissa tilaa, ainakin hetken. Kangaslaatikot ovat sitten seuraavana tulilinjalla, täytyy vain hetken keräillä voimia, luopuminen otta koville.

Huomattavasti hitaampi keino päästä eroon langoista, on neuloa niitä pois. Tammikuun neulomukset ovat olleet hyvin pitkälti pikkutöitä, niitä, joihin menee kerä tai korkeintaan kaksi. kuten vaikkapa nämä lapaset fritids-langasta:


Sadan gramman kerästä saa parin naisen käteen sopivia lapasia. Neulottu vitosen puikoilla, pyöräytetty persukoneessa kerran 40 kirjopesuohjelman läpi.

Sitten on lankaa, josta neulotaan ja neulotaan ja neulotaan ja aina sitä vaan riittää. Kuten vaikka punaraita seiskaveikka. Siitä tuli sukat ja siitä tuli Calorimetry ja vieläkin sitä on.

Tai tämä turkoosi Lanett. Ensin tein nuo kämmekkäät. Langankulutuksen maksimoimiseksi tämän setin Calorimetry on tehty nelinkertaisella langalla. Ja tätäkin jäi vielä.


Valkoinen fritids-lanka sentään ymmärsi loppua. Tämän setin ideat ovat sitten niin lainakamaa, kuin olla saattaa. Tämäntyylisiä kasseja on ommeltuna näkynyt useassakin blogissa, minä halusin neulotun. Kirjontakuvionmallin bongasin jostakin lehdestä pikavierailulla kirjastossa, oli niin kiire, etten hoksannut laittaa lehteä muistiin. Siinä tuontyylinen kuvio oli kirjailtu valkoisella langalla valkoiseen päiväpeittoon. Ja dimangi-idea on Ilulta.

Innostuin sitten tilaamaan noita strasseja enemmänkin, joten niitä varmaan nähdään vielä tulevaisuudessakin.

Kassin käytännöllisyydestä en ole ihan vakuuttunut, täytyypi testailla.

Söpöstelyteemalla jatketaan. Ihania ompeluksia ihanista kankaista, iinulta. Ja kyllä, Norosukkahan se sieltä kurkistaa.

Norosukan lisäksi puikoille on päässyt Sylvi, lankavalintani osui punaiseen Mamboon.
On muuten vallan koukuttava ohje tuossa Sylvissä; takakappale valmistui kuin itsestään, vaikka aloitin olevinaan vaikeimmasta kappaleesta. Hihat ja etukappaleet ovatkin sitten sopivan aivotonta tv-neulontaa. Pitäisi vaan keretä joskus katsoa sitä tv:täkin, niin valmistuisivat...


3 kommenttia:

  1. Ihana kassi ja lapaset :) Kivan talvisen näköiset ja nätti koristelu.

    VastaaPoista
  2. Ihania neulomuksia! Erityisesti tuo valkoinen setti strassikoristein meni suoraan sydämeeni =) !

    VastaaPoista