tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Los Liskos, Los Sekundos

Jos kymmenvuotias tytär pyytää äitiä ompelemaan itselleen kevättakin, ei siitä pyynnöstä voi kieltäytyä -tuon ikäiselle ei enää äidin ompelukset välttämättä kelpaakaan.
Tämä kelpaa, sekä äidille että tyttärelle!
Takista tuli niin mieleinen, että kun perjantaina ei tytär päässyt sitä kouluun näyttämään, niin kavereille laitettiin tiedotussähköpostia uudesta takista.

Käyttöön pääsivät myös jo tammikuussa neulotut kämmekkäät ja Calorimetry. Turkoosi sopiikin kivasti tuon viheriäsen takkikankaan kaveriksi.

Siinäpä vilistää lisko poikineen, voisin oikeastaan ottaa vaikka itsellenikin tällaisen takin.

Takki on vuoritettu puuvillakankaalla. Ensin meinasin laittaa vielä vuorin ja päällikankaan väliin villavatiinia lämmikkeeksi, mutta jätin sen sitten kuitenkin pois.
Alle mahtuu vaikka villapaita aamulämmikkeeksi, ja sen voi sitten riisua pois päivän mittaan, kun keli lämpiää.

*****

Ja sitten jotain ihan muuta.
Aamulla hehkutin iinun blogissa, kuinka mahtava auringonpaiste täällä on.
Ja että ulkoiluksi menisi tämä päivä.
Kuopuksen otsa kuumotti kuitenkin sen verran, että sisähommia sitten kuitenkin.
Eilinen neuvolasta saatu piikki taisi nostaa kuumeen pojalle, kun muuten on ihan kunnossa.

Paempi vaan olisi ollut jättää ne hommat tekemättä.
Otin nimittäin työn alle joustofroteen, että jos sellaisia rentoja kotihousuja pojalle.
Jep jep, ommeltuani hoksasin leikanneeni lahkeet erisuuntaan, joten ovat sitten ihan eriväriset. Ja sama kämmi on tullut paidan kanssa, hihat on leikattu eri suuntaan kuin etu- ja takakappaleet.


Täytyy varmaan tilata lisää tuota froteeta ja tehdä samat kämmit toistamiseen...

Tilauksista puheenollen, loppuviikosta täällä vietetään "hyväpostipäivää", kangaslähetykset sekä iinulta että PeeKaalta ovat matkalla uuteen kotiin. Tervetuloa!9 kommenttia:

 1. Vau, tosi hieno takki ja kangas erityisen pirteä! Kyllä tytön kelpaa. Harmi, että joustofroteekangas tuli leikattua eri suuntiin - lohtuna ehkäpä, että olit ajatellut niistä rentoja kotihousuja. Nyt voin oikein rauhassa pitää ne rentoina KOTI-housuina. Ja hah, mulle on myös tulossa Paulalta ja Iinulta postia. Ja tänään sain muutaman kankaan Amerikasta - nyt pitää rauhoittua :)

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava takki! Kyllä tuon kanssa kelpaa...

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno takki! Aivan ihana kangas, mistä se on ostettu? Harmi juttu tuo joustofrotee, veluurin kanssa on sama juttu, saa olla tosi tarkkana. Minä kerran leikkasin trikoosta kaksi täsmälleen samanlaista housunpunttia, vaikka niiden tietysti pitäisi olla peilikuvat. Kyllä harmitti, nyt jo naurattaa ;) Minullekin tuli juuri tänään Iinun paketti. Niitä taitaa olla paljon liikkeellä :D

  VastaaPoista
 4. Hieno takki, kyllä kelpaa esitellä ystäville! Heh, voisin kuvitella, että mulle kävisi samoin tuon joustofroteen kanssa.. :-) Iinun pakettia odotellaan täälläkin, mökille ihqut ruusuverhot suunnitteilla..

  VastaaPoista
 5. Onpas se iinu saanut ahkeroida, kun kaikille pukkaa pakettia Tosi hieno juttu!

  Eliisa: Hyvä, että jollain muullakin karkaa välillä...mutta kivempihan siellä postilaatikolla on käydä, kun luvassa on muutakin kuin valkeita litteitä kirjekuoria kasapäin. Ja kiitokset takkikommentista sekä lohdutuksen sanoista!

  PrinsessaTrio: Kiitos!

  Maria: Tuttu juttu mullekin, joskus tulee leikattua housuja lapselle, jolla on kaksi oikeaa jalkaa...No, taidan tilata lisää tuota froteeta (vaikka ensi viikolla, niin on silloinkin kivapostipäivä, ja harmitus haihtunut ;)) Ja takin kangas on Eurokankaasta, sieltä sisustuspuolelta...

  Mannukka Kiitos! Arvasinkin, että saisin vähän vertaistukea tuolle kömmähdykselle. Eihän sitä aina voi onnistua, vaikka kuinka kovasti yrittäisi :)

  VastaaPoista
 6. Voi, ihana takki, vau!

  Harmi juttu nuo leikkausäksidentit. :( Minä olen leikannut nafteista kankaista identtisiä hihoja ja housunlahkeita ja kyllä harmittaa..

  VastaaPoista
 7. Aivan upea takki! Ja kuule, jos ei mitään tee niin ei tule kömmähdyksiäkään - ja mistä kaikesta hauskasta ja hienosta silloin jäisikään paitsi!

  VastaaPoista
 8. Oih, mikä takki! Tuollainen pitäisi oikeastaan olla jokaisella pikkutytöllä - ja vähän isommallakin... :)

  VastaaPoista
 9. Kävin piiiiiiitkästä aikaa kurkkimassa täällä, koska itsellesi ompelemasi kirjava takki tuli mieleeni ja tuumin, että voisin ehkä yrittää tehdä itselleni jotain vastaavaa talveksi... Täytyy varmaan aloittaa jo, jos meinaa tulevana talvena ylleen saada;) Mistähän löytäisin kaavat, osaatko vinkata hyviä/ saako sinulta lainaksi?

  terkuin Maarit läheltä:)

  VastaaPoista